Powerpeers

Powerpeers
50 - 100 medewerkers
Onderdeel van Vattenfall

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten minder snel in de problemen komen en Powerpeers op tijd betaald wordt? CodeCast bedacht de win-win situatie.

Power to the people

Powerpeers heeft de focus op het peer-to-peer delen van stroom. Door de ‘power’ aan de ‘peers’ te geven wil Powerpeers de Nederlandse energiemarkt persoonlijker, eerlijker en duurzamer maken. Samen met jou creëren zij de toekomst op het gebied van schone energie! Dit doen ze o.a. door je te verbinden met duurzame energiebronnen binnen het Powerpeers-netwerk.

Klantvraag

Hoe zorg je, bij een relatief jonge energiemaatschappij, dat de cashflow op orde is en je zo min mogelijk te maken krijgt met late betalingen? Dit percentage lag te hoog en nieuwe klanten mag je niet zomaar weigeren in de energiemarkt.

Aan CodeCast de taak om met gedegen onderzoek en kennis van de doelgroep te bepalen met welke procesoptimalisatie dit probleem zou kunnen worden verholpen.

Project

Betere cashflow door betere insights vooraf

In de energiemarkt mag je geen klanten weigeren. Maar zorgen dat eventuele risico’s vooraf inzichtelijk worden en dat je hier vervolgens passend tegen bent beschermd mag natuurlijk wel. Met dit gegeven is er gestart met een onderzoek welke mogelijke oplossingen werkbaar zijn.

Wat is implementeerbaar? Welk effect hebben deze oplossingen op de huidige situatie? En levert de oplossing het gewenste effect op?

Gebruik van de juiste data

De oplossing bleek al snel de invoering van een borgstelling. Maar hoe organiseer je dat, hoe kun je het automatiseren en welke koppelingen moeten daarvoor gemaakt worden? CodeCast weet hoe belangrijk het is om uit te gaan van de juiste data en hoe die data ervoor kan zorgen dat een proces geautomatiseerd kan draaien.

Calculatie kredietscore

Een koppeling met een kredietbeoordelaar was relatief snel gemaakt vanuit eerdere ervaringen. De software en architectuur waarmee Powerpeers werkte werd uitgebreid met een extensie waarmee de kredietscore van elke nieuwe klant tijdens het aanmeldingsproces real-time werd berekend. CodeCast gebruikte deze data om te vergelijken met de gestelde (configureerbare) grenswaarde. Aan welke kant de nieuwe klant uitkwam bepaalde of een borgstelling nodig was.

Snelle implementatie

Het voordeel van deze oplossing was dat de technische realisatie bijzonder snel gerealiseerd kon worden. De relevante processen draaiden al op een schaalbare software-oplossing van CodeCast. En die kon, aan de hand van het vooraf bepaalde plan en onderzoek, eenvoudig worden uitgebreid met de aanvullende datastructuur.

Resultaat

Resultaat

Voor de oplossing

4% van de klanten gingen naar deurwaarder.

Na de oplossing

1,7% van de klanten gingen naar deurwaarder.