We zijn soms te afhankelijk van software. Wie of wat heb ik dan nodig om een goede keuze te maken?

‘Veel mensen en organisaties laten zich verleiden door de interface; deze ziet er tegenwoordig vaak fantastisch uit. In de mooi geproduceerde demofilmpjes laten ze vaak alleen de functionaliteiten zien die goed werken, maar de zwakke punten komen uiteraard niet aan bod.

Je hebt iemand nodig die functioneel sterk is in het in kaart brengen van wat een softwarepakket precies moet doen. Wat je nodig hebt als bedrijf? Niet op het technische vlak, maar bijvoorbeeld qua de hoeveelheid gebruikers, het belang van specifieke taken en de tijd die op dit moment verloren gaat. Als een bepaalde taak één keer per maand door een persoon uitgevoerd moet worden, is het niet zo erg; dan kun je ervoor kiezen om het handmatig te doen. Maar als er een heel team 40 uur per week mee bezig is, kun je met de juiste keuze je investering ontzettend snel terugverdienen.

Bij Codecast zitten we voornamelijk op het automatiseren van taken die snel een groot rendement opleveren. Maar soms gaat dit niet, of willen klanten dit niet. Dan kijken we of we het gedeeltelijk kunnen automatiseren, of het bedrijfsproces beter kunnen stroomlijnen. Zo kan een taak van vier uur misschien in twee uur uitgevoerd worden. Als je echt een onderscheidend bedrijf bent en wilt afwijken van je concurrenten, moet je software of een partner kiezen die je daarin ondersteunt. Als je zomaar wat doet, kan het een pijnlijk proces worden.’